Детали

Националниот парк Маврово е најголемиот национален парк на Балканот. За време на кружната тура ќе посетиме неколку градови и питорескни планински села. Најпрво ќе го посетиме градот Дебар каде живеат неколку илјади жители. Потоа се упатуваме кон на далеку познатиот манастир Св.Јован Бигорски, населен со монаси. Манастирот е познат по неговите длаборези и богата историја. Ручекот е во близина на Мавровскосто езеро, по што следи посета на бачилата и враќање назад во Охрид.