Детали

Со комбе тргнуваме од селото Пештани и застануваме во планинското село Елшани. Од таму продолжуваме со пешачење низ планината и планинските села од кои повеќето се слабо населени или целосно напуштени. За време на пешачењето ќе уживате во магичниот поглед на Охридското езеро и планината Галичица. Ручекот е предходно припремен и спакуван и се руча во природа.