Детали

Доколку се одлучите за ваква активност, доаѓаме и ве земаме од местото каде престојувате и со автомобил се упатуваме до местото на обалата од каде со рибарски чамец/бродче тргнуваме на риболов. Се упатуваме на местото за риболов и остануваме таму додека риболовот е успешен. Во спротивно, одбираме друго место за риболов. Постојат повеќе начини на роболов, од вас зависи за кој ќе се одлучите. Во Охридското езеро можете да ловите Охридска пастрмка, крап, јагула, клен, мрена и др. Должината на рибарскиот ден ќе зависи од вашата желба и од временските услови. Денот го завршуваме со кафе пауза на која ги прераскажуваме рибарските импресии.

Цена: За едно лице – 50 евра
За две лица – 80 евра
За три лица – 100 евра


За поголема група цената се договара Во цената влегуваат дозвола за риболов, изнајмување рибарски чамец, рибарска опрема.